Quantcast
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel CatalogChannel Description:

Nöjet är på vår sida
  0 0

  Aurum Hotel på söder i Skellefteå har lämnat in en bygglovsansökan för att göra en utbyggnad av sin uteservering. Tanken är att ett 300 kvadratmeter stort orangeri ska stå klar till våren.

  – Ett orangeri är en växthusliknande, inglasad veranda med stora ljusinsläpp och mycket växtlighet. Helt enkelt ett uterum som man gärna vill vara i, säger Jenny Widmark som är hotellchef på Aurum Hotel.

  Annons

  Planerna på att göra denna utbyggnad har funnits i flera år.

  – Vi har sett hur de i många andra städer lyckats bra med sommarlounger som är välbesökta från tidig vår till sen höst, säger Ronny Pettersson, ägare och VD.

  I det nya orangeriet ska en bar, utekök med grillplats och en scen med bra ljud och ljus byggas.

  – Väggen mot den befintliga restaurangen kommer dessutom att göras öppningsbar så att delarna kopplas ihop på ett naturligt sätt, säger Jenny.

  MÖTESPLATS
  Satsningen görs delvis för att de behöver mer utrymme – men även för att locka fler Skellefteåbor till Aurum.

  – Vi vill förtydliga att vi är en mötesplats för alla – inte bara hotell- och konferensgäster. Hit kan du komma för att äta lunch, middag eller bara hänga med något gott i glaset, säger Veronica Lidman, kökschef.

  Annons

  På den nya terrassen kommer flera temakvällar att arrangeras med bland annat lokala trubadurer, men även nu i höst har Aurum en hel del på gång.

  – Dels har vi en countrykväll den 6 december som kickar igång vår julsatsning där vi istället för julbord erbjuder en grillbuffé i en mysig vinterträdgård, säger Jenny.

  Ansökan om bygglov för det nya orangeriet behandlas som nämnt just nu, och om allt går som det ska börjar den byggas i vår.

  – Det här känns jättekul och spännande. Skellefteå är i en expansiv fas och där vill vi också vara med och bidra till ett bättre utbud, säger Jenny.

  Detta är en artikel ur
  nya Megafonen – läs hela
  tidningen här!

  Nya numret av Megafonen delas ut till alla hushåll och 2500 företag i Skellefteå kommun under onsdagen den 23/10. Tidningen går också att läsa på Megafonen.nu och via tidningsställ på utvalda platser i centrum. Missa inte det!


  0 0

  Den 16 november kommer företagare och anställda inom Skellefteås handel att träffas på den årliga Handelsfesten. Där kommer tre företag/personer inom handeln att uppmärksammas lite extra. Vem det blir är upp till dig!

  Här nedan ser du vilka finalister som blivit nominerad i respektive kategori. Finalisterna har valts ut av en jury efter att allmänheten nominerat sina favoriter.

  Annons

  Nu går tävlingen in i nästa fas där allmänheten åter ska delta. Via länken nedan kan du välja ett företag/person i respektive kategori som du tycker förtjänar en extra stjärna i kanten.

  – Hela grejen finns för att vi ska tänka till lite extra på vilka som ger riktigt bra service, och sedan få hylla dem. Att sprida positivitet är alltid bra och ger ringar på vattnet, säger Urban Pettersson, Skellefteå handel.

  De nominerade finalisterna är:

  ÅRETS BEMÖTANDE 2019
  Gittan, Café Kanel
  Sportcity
  Johanna, Björkis Hundcenter

  ÅRETS BUTIK 2019
  Akademibokhandeln
  Cykel & Fiskecenter
  MIO

  ÅRETS BUBBLARE 2019
  Reko-Ring Skellefteå
  Coffee & More
  Sara Brodin, tatuerare på Carousel Tattoo

  Klicka här för att rösta: Vem tycker du ska vinna?

  Röstningen stänger 10/11. Vinnaren presenteras på Handelsfesten 16/11.


  Dessa kriterier har juryn utgått från när de valt ut finalisterna:

  Årets Bemötande
  Serviceinriktad; hjälper kunderna med stort engagemang, med entusiasm och finna lösningar på vad kunderna efterfrågar/har behov av.
  Uppmärksammar och tar hänsyn till människors olikheter så att kunderna känner sig unika.
  Vara en lagspelare/team som kan samarbeta, se till Skellefteås utveckling och effektivt ta till sig andras idéer och tankar.

  Annons

  Årets Butik
  Bidrar till uppväxling av utbudet i Skellefteå
  Har ett sortiment, en utformning och service som uppskattas av kunderna
  Visar på kreativitet och professionalism inom sitt segment
  Verksamheten vågar gå sina egna vägar gällande teman, exponeringar och samarbeten.
  Verksamheten jobbar med att anpassa sin verksamhet utifrån förändrade förutsättningar och förändrade köpbeteende.

  Årets Bubblare
  Startat sin verksamhet i Skellefteå det senaste året.
  Gjort avtryck på något sätt.
  Bidrar till utveckling och uppväxling i Skellefteå.
  Initiativförmåga och kreativitet bidrar till att stärka utbudet i Skellefteå.
  Verksamheten vågar gå sina egna vägar gällande ex. teman, exponeringar och samarbeten.

  Juryn består av representanter från Skellefteå handel, Visit Skellefteå, Megafonen, Nordvestor, Diös och Solbacken.


  Handelsfesten och utmärkelserna är ett initiativ av Visit Skellefteå och Skellefteå Handel tillsammans med Megafonen, Nordvestor Fastigheter och Diös. Den 16/11 presenteras vinnarna på Handelsfesten.


  0 0

  Solala är en vokal powertrio från Sverige med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta.

  Publiken har via deras sångvideos från köket växt lavinartat under åren och har gått från köket till konserthusturnéer genom hela Sverige och har bland annat gjort mellanakten i finalen på Melodifestivalen 2018 och gästat Allsång på Skansen.

  Annons

  Totalt har deras klipp på Youtube setts över 20 miljoner visningar världen över.

  – Vi bokade Solala för sex år sedan och då blev det slutsålt direkt. Jag tror jag pratar för alla som var där om jag säger att man blev helt uppslukad av deras sätt att blanda toner och känslor, säger Sofia Andersson Lundberg, For Events.

  VÄLKÄND KÖRSÅNGERSKA
  Den 1 februari kommer de till Skellefteå igen. Denna gång tillsammans med Britta Bergström som är en av Sveriges mest anlitade körsångerskor.

  – Det känns det jättekul att de kommer tillbaka och extra ärofyllt att Britta Bergström vill gästa Solala denna kväll, hon om någon vet hur låtar ska framföras i alla slags stämmor, säger Sofia.

  Konserten med Solala är på Nordanåteatern i Skellefteå.


  0 0

  Finalerna kommer att vara den 21 mars 2020 på Vitberget med uppskattningsvis 100 startande.

  – Vi är peppade och ser fram emot att visa upp Skellefteå och Vitberget som arena. Efter SM-veckan fick vi fin respons på vår delaktighet och det gav mersmak. Vi vill arrangera fler tävlingar av det här slaget, säger Johan Hisved på Skellefteå Motorsällskap.

  Annons

  I SM-finalen i skotercross tävlar de främsta förarna från Sverige, Norge och Finland om de sista kvarstående poängen i SM-serien.

  – Utöver SM-finalen arrangerar vi även finalen i Sverige Cup, där tävlar förarna för avancemang till kommande års SM-serie. Så Skellefteåbor och besökare kan se fram emot mycket skoter, men även familjeaktiviteter och folkfest, förklarar Johan och fortsätter:

  – Nu sätter vi projektgruppen och sedan hoppas vi på bra samarbeten med lokala arrangörer och partners. Vi kan skotertävlingar på våra fem fingrar, men jobbar gärna med andra när det gäller publikområde, mat och andra aktiviteter. Målet är att skapa en underhållande helg för alla parter och locka publik från de norra delarna av Norden.

  Annons

  Även Visit Skellefteå ser positivt på arrangemanget, då det både kan locka inresande dagsbesök från närliggande region och övernattande gäster.

  – Skellefteå Motorsällskap är en duktig arrangör som också är öppen för samarbeten. Vi vet att motorintresset är stort i regionen. Evenemang som skapar inresande ger också kommunala skatteintäkter och tydliga utfall på våra restauranger, butiker och boendeanläggningar, förklarar Jenny Hultdin Forslund på Visit Skellefteå.


  0 0

  I höst spelar Danny Saucedo sin nya föreställning ”The Run(A)Way Show” på The Theatre i Göteborg.

  Det är en modern popshow med ett helt nytt scenuttryck – och nu står det klart att han åker ut på turné med showen under första halvan av 2019.

  Annons

  En av städerna han besöker är Skellefteå, men det var inte helt självklart att konserten skulle förläggas här.

  – Det har varit en lång förhandling. Första steget har varit att övertyga Dannys affärs-strateger att flytta planerade arenakonserter i Luleå och Umeå – och istället lägga en enda unik konsert i Skellefteå Kraft Arena, säger Sofia Andersson Lundberg, For Events, som är lokal arrangör.

  MÖTES- OCH EVENEMANGSSTAD
  Sofia ser fram emot konserten – som är en av de största arrangemang hon varit med och genomfört i Skellefteå.

  – Detta är den största showen som Sverige har just nu och vi i Skellefteå ska vara så stolta över att vi allihopa har kämpat hårt för att detta och många andra stora evenemang ska hamna i Skellefteå istället för våra grannstäder. Om några år står ett Kulturhus redo, och jag är med detta engagemang helt övertygad om att Skellefteå kommer att blir norra Sveriges bästa mötes- och evenemangsstad, säger Sofia.

  Annons

  ”EXTRAORDINÄR POPSHOW”
  Själva showen beskrivs som något utöver det vanliga.

  – Fullblods-entertainern Danny bjuder på en extraordinär popshow, med en nyskapande scenlösning, tillsammans med tio av Europas bästa dansare. För första gången i modern svensk pophistoria har det skapats en egen kläddesign, som är helt och hållet framtagen för artisten och hans entourage på scen. Och självklart bjuder Danny på alla sina hits, både gamla och nya, skriver arrangören.

  Arrangören väntar stor publik.

  – Ett av målen med showen är att överträffa Lalehs publikrekord i Skellefteå Kraft Arena från 2016, säger Sofia.

  Showen i Skellefteå den 8 februari presenteras i samarbete med For Events, 2entertain och Krall Entertainment. Biljettsläpp sker 29 oktober.


  Warnning: Do NOT Get Caught While Searching!!
  Your IP : - Country : - City:
  Your ISP TRACKS Your Online Activity! Hide your IP ADDRESS with a VPN!
  Before you searching always remember to change your IP adress to not be followed!
  PROTECT YOURSELF & SUPPORT US! Purchase a VPN Today!
  0 0

  FREDAG 25/10

  Rotan, Skelleftehamn: Denna kväll dansas det till bandet Date på Rotan i Skelleftehamn.

  Folkparken: Tribute to the 80´s – en konsert fylld av musik från 80-talet. Låtar som ”You´re the voice” och ”Run to the hills” med bland annat bandet TjockSmock.

  Skellefteå bibliotek: Med drama, sång och ramsor upptäcker vi bilderböckernas värld. För barn 0-6 år i vuxens sällskap. Fri entré

  Rustique: Nattklubb, 35+. DJ Joel Norrfors. Öppet till 02.00.

  Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

  Texas Longhorn, Bryggargatan bar, O’Learys, Grannen Pub, Bishops Arms, New GR och Old Williams håller också öppet.

  Annons

  LÖRDAG 26/10

  Galleri1: Vernissage för Karin Åströms nya utställning ”Alltid i våra hjärtan”. 12.00 på lördag.

  Byske: Byske höstmarknad på Moravallen i Byske med 30 knallar, lördag och söndag. 11.00-17.00 på lördagen. 11-16 på söndagen.

  Akademibokhandeln: Välkomna att lyssna på Irene Kimanius som berättar utifrån sin bok ”Mörkerliden”. Ingen föranmälan behövs.

  Nordanåteatern: Bälgadraget firar 45 år med stor jubileumskonsert. Förutom Bälgadraget medverkar: Lycksele DK, Curt-Ivan Eriksson, Bodens DK, Hilding Andersson, Sorsele DK, Rolf Källquist, Quinnligan, Birger Sundström Quartet samt elever från Kulturskolan Skellefteå.

  Citykompaniet: Kom till CK och provspela rymdäventyret Starlink – Battle for Atlas, Just Dance 2019 samt LEGO DC Super-Villains som är fyllt av superhjältar. Dessutom en kidpark fylld med massor av roliga Playmobil-leksaker. Kostandsfritt.

  Verandan: Idrottsgalan 2019! Ikväll tillkännages vilka som vinner priser på årets Idrottsgala. Skidlegenden Magdalena Forsberg är en av kvällens konferencierer. På scen även duon Jübel.

  Verandan: Nattklubb på Klubb V. På scen: Jübel! Ålder: 20+. Öppet till 02.00.

  Rustique: Lördagsklubb, 27+, DJ Joel Norrfors, Öppet till 02.00.

  Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

  O’Learys, Grannen, Bishops Arms, Texas Longhorn, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

  Annons

  SÖNDAG 27/10

  Nordanåteatern: Nu är Anders Mårtensson tillbaka med alla sina träffsäkra imitationer. Vi har sett honom i Kristallenbelönade humorprogrammet Partaj och även i Solsidan senaste säsongen. Nu är han här med uppdaterad föreställning med både gamla och nya figurer och vässade texter.

  Anderstorpsaulan: Kammarkören: The Movie. Skellefteå kammarkör sjunger filmmusik-klassiker, Disney, Action och Drama. Det blir en och annan överraskning och ett trevligt quiz för hela familjen att lösa.

  Folkparken: Välkommen till Skellefteås största loppis. Fynda bland ett stort utbud av begagnade prylar eller sälj dina egna gamla saker och ge dem ett nytt liv.

  Byske: Byske höstmarknad på Moravallen i Byske med 30 knallar, lördag och söndag.

  Bishop Arms: Pubquizet är igång igen och kommer pågå varje söndag, fram till jul, tillsammans med Quizmaster, Patrik Jonsson.

  För tips om fler event, utställningar och föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

  Trevlig helg!


  0 0

  FREDAG 1/11

  Västerbottensteatern: Café på turné. Saga Eserstam och Monica Lindgren presenterar en biblioteksshow från A till Ö.
  Två av Skellefteås mesta komedienner bjuder på en gemensam, trivsam, fyndig, humoristisk, aktuell och en smula lärorik talkshow där publiken får allt från boktips till skön musik och personliga reflektioner.

  Exploratoriet: Höstlovsveckan är laddad med massa spännande aktiviteter för både stora och små barn. Öppet alla höstlovsdagar.

  Byske Bibliotek: Henrik Westerlind kommer till Byske bibliotek med sin Sagoväska och berättar, sjunger och spelar tillsammans med barnen. För barn 4-7 år.

  Verandan: Club Fortunas halloweenfest på Klubb V. På scen: Hat Over Hills Ålder: 18+. Öppet till 02.00.

  Rustique: Halloween-nattklubb, 35+. Öppet till 02.00.

  Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

  Texas Longhorn, Bryggargatan bar, O’Learys, Grannen Pub, Bishops Arms, New GR och Old Williams håller också öppet.

  Annons

  LÖRDAG 2/11

  Exploratoriet: Höstlovsveckan är laddad med massa spännande aktiviteter för både stora och små barn. Öppet alla höstlovsdagar.

  Nordanåteatern: Abbey Road 50 år. Skellefteås egna Beatles-band The Bottles gör en storslagen hyllning av The Beatles mästerverk Abbey Road 50 år.

  Akademibokhandeln: Lyssna på Tobias Söderlund som berättar utifrån aktuella bok ”Prästgårdens hemlighet”.

  Verandan: Club Fortunas halloweenfest på Klubb V. På scen: Hat Over Hills Ålder: 20+. Öppet till 02.00.

  Rustique: Halloween-nattklubb, 25+, DJ Joel Norrfors, Öppet till 02.00.

  Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

  O’Learys, Grannen, Bishops Arms, Texas Longhorn, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

  Annons

  SÖNDAG 3/11

  Exploratoriet: Höstlovsveckan är laddad med massa spännande aktiviteter för både stora och små barn. Öppet alla höstlovsdagar.

  Hallen Nordanå: Föreställning: Jag skulle då gå vid första slaget. Medverkan, idé och manus: Lena Stenvall och Matilda Kjellmor. Regiöga: Theresa Eriksson. Scenografiöga: Astrid Maya.

  Anderstorpsaulan: Joel Nunez avskedskonsert. Joel har bott i Skellefteå i fem år nu. Nu har det blivit dags att bjuda på en avskedskonsert då han nu kommer att återvända hem till USA igen. Med Fem år av kärlek så kommer Joel att bjuda på sina bästa låtar och covers.

  Bishop Arms: Pubquizet är igång igen och kommer pågå varje söndag, fram till jul, tillsammans med Quizmaster, Patrik Jonsson.

  För tips om fler event, utställningar och föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

  Trevlig helg!


  0 0

  John Lundviks artisteri har gått rakt in i svenskarna hjärtan efter de två senaste årens Melodifestivaldeltagande. Båda åren har han tagit sig till final – och nu senast blev det vinst.

  I höst har han varit på turné i Norden, och nu står det klart att han åker ut på turné även i vår.

  – Magin sker i mötet med publiken och därför är det underbart att jag och mitt fantastiska band får fortsätta resan på live-scenen redan i vår, säger John Lundvik i ett pressmeddelande.

  Annons

  Ett av stoppen blir i Skellefteå, den 14 mars på Folkparken.

  – På turnén har han med sig ett stort band och mycket fokus kommer att ägnas åt musiken – hans egen, och alla de toner som influerat hans stilsäkra artisteri med åren med låtar från Stevie Wonder, Donny Hathaway, Aretha Franklin, Prince och Chic, skriver arrangören i pressmeddelandet.


  0 0

  FREDAG 8/11

  Västerbottensteatern: Soppteater med Åsa Karlin och Tess Paulsen i föreställningen Svar till: ”Du & jag?”. Spelas lunch fredag.

  Skellefteå Stadsbibliotek: Fredagslek på Stadsbiblioteket med drama, sång och ramsor upptäcker vi bilderböckernas värld.
  För barn 0-6 år i vuxens sällskap. Fri entré.

  Rustique: Nattklubb, 35+. DJ Joakim Marklund. Öppet till 02.00.

  Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

  Texas Longhorn, Bryggargatan bar, O’Learys, Grannen Pub, Bishops Arms, New GR och Old Williams håller också öppet.

  Annons

  LÖRDAG 9/11

  Campus: Se vad Campus i Skellefteå har att erbjuda. En aktivitetsdag där många av de verksamheter som finns visar upp sig. Se program här »

  Nordanå: Fullt Ös! – om att göra sin grej! Lördag 9 november visar kulturaktörer och kulturföreningar upp kulturkraften på Nordanå i Skellefteå. Se program här »

  Nordanåteatern: Katie Thiroux Europe Tour. ”En sångerska och musiker som det svänger om. Basen hanterar hon på ett sätt som skulle göra hennes hjälte Ray Brown stolt, och hennes röst en ren glädje” (The New Yorker).

  Verandan: Felix Sandman uppträder på Verandans nattklubb Klubb V. Ålder: 20+. Öppet till 02.00.

  Rustique: Nattklubb, 27+, DJ Asp Eri, Öppet till 02.00.

  Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

  O’Learys, Grannen, Bishops Arms, Texas Longhorn, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

  Annons

  SÖNDAG 10/11

  Bishop Arms: Pubquizet är igång igen och kommer pågå varje söndag, fram till jul, tillsammans med Quizmaster, Patrik Jonsson.

  För tips om fler event, utställningar och föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

  Trevlig helg!


  0 0

  Albin Myers är en väletablerad artist inom den elektroniska dansmusiken. Förutom sina egna låtar som ’Hells Bells’, ’Dumb’ med Anis Don Demina och senaste ’Deep in my soul’ (Axtone), har Albin även remixat låtar av artister som Avicii, Axwell och Ingrosso.

  Annons

  Den 30 november kommer han till Skellefteå och Klubb V.

  – Albin är en given bokning för oss. Speciellt nu när hans nya låt spelas av dom allra största namnen inom EDM-scenen, säger Robin Widmark, nattklubbschef på Verandan.

  Det här blir tredje året i rad han besöker Skellefteå.


  Warnning: Do NOT Get Caught While Searching!!
  Your IP : - Country : - City:
  Your ISP TRACKS Your Online Activity! Hide your IP ADDRESS with a VPN!
  Before you searching always remember to change your IP adress to not be followed!
  PROTECT YOURSELF & SUPPORT US! Purchase a VPN Today!